Nu kommer vårtecknen!

Jag bad om vårtecken!

Leif Pettersson – första nässelfjärilen i Tibro den 30/3.

Marita Moosman – tussilago vid Havremagasinet som fick bli vinjettbild.

Kerstin Sanell  skriver – Nu är det vår! Idag har vi sett nässelfjäril här hemma och två citronfjärilar på vägen upp till Ösjönäs. Vår, kanske var lite överdrivet, det var mycket snö uppe Tiveden och vägarna var leriga och spåriga. Men det var i alla fall en fin dag. 8/4.

Urban Spaak – Idag såg jag en citronfjäril i Kashult! Och när jag kom hem så var herr å fru sävsparv framme och käkade vid min fågelmatning + 8 st bofinkar.

Igår kom sädesärlan till oss här i Svanvik! 8/4

Gunborg Lundkvist – 6/4 ett 50-tal bofinkar vid fågelmatningen. En hel del tranor flyger också över Hanken.

Siw Sjöberg – Mina sädesärlor har kommit till Tived idag. Har även sett en enkelbeckasin på förmiddagen.
Massor av bofink och bergfink. 8/4
Ulrika Sörlid – Jag var på Bölets ängar idag och där blommar blåsippor och tussilago och den allra första vitsippan. Tibasten är bara i knopp ännu. Jag for ner till Granvik på vägen hem och där såg jag sädesärlor och tre bruna flickfjärilar, fast fjärilarna ville inte vara med på bild…
Ulrika Sörlid har tagit bilderna.
Innan jag stänger datorn skriver Siw Sjöberg klockan 20.30 . Nu hördes den första morkullan  och taltrasten sjunger för full hals.
8 april 2018
Gunborg Lundkvist
Klicka för lite större bilder.
9 april kom strandskatorna till Rödesund. Förr fick man åka till Öland för att se dem, men på senare år har vi dem här varje år.
Gunborg Lundkvist