Månadsmötet i maj, utflykt till Tiveden

Utflykt till Tiveden den 14 maj 2015

15 personer mötte upp på Rödesundstorget för vidare färd till Tiveden. Vi startade vandringen vid Väster-Ämten och gick till Öster-Ämten. Det var ingen lång vandring, men ganska besvärlig terräng. Vi fick en smak av Tivedens urskog i alla fall. Bland klippblocken fanns det rester av gamla boplatser med mossbelupna stenmurar. Efter en ordentlig vilopaus med korvgrillning (obligatorisk) vid Öster-Ämten vandrade vi åter. Innan vi satte oss i bilarna tackade vi Leif som guidat oss och berikat oss med vad som flyger i luften och vad som växer på marken. Det är en fröjd att se de gula citronfjärilarna flyga lätt i storskogen, en envis liten blåvinge ville ta del av värmen vid elden. Svampen vargmjölk hade jag aldrig sett tidigare.

Jag frågar mig återigen varför jag inte rätt uppskattar och ger mig ut i denna trolska natur lite oftare, den finns ju så nära inpå.

Kanske är jag lite ”rädder för vargen”

Gunborg

Bild 8Bild 10 IngeBild 11 IngeFoto Inge Johansson

Bild 15Bild 13 KSFoto Kerstin Sanell

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Gunborg Lundkvist

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Foto Gunborg Lundkvist