Lupiner, lupiner, lupiner…

Har man en liten hund som sin käraste vän så kräver det många promenader och ofta blir det på Kråk för min del. Kråk är mitt smultronställe, se smultronställe här på hemsidan. Förutom att rasta hunden tänkte jag mig att på lördagskvällen få höra rosenfinken.

Jag blev dock så fascinerad av alla lupiner. Lupiner på Kråk har jag väl sett tidigare och jag är inte ensam om att åka dit när det blommar.

Men denna kväll när regnmolnen dragit sig undan till kanterna och solen sken från en klarblå himmel, var det som om jag såg dem för första gången. Blomman är ju så otroligt vacker och nu har de flesta slagit ut helt och fullt. Vilken färgsymfoni!

Det finns helt blåa med en intensiv blå färg, blåvita, lila, blekrosa och lite starkare rosa, vita och gula. Så finns det en som varken är gul, orange eller rosa, nånting mitt emellan. Den såg jag inte ikväll, men den är min favorit.

 

För övrigt är det en riklig blomning på det mesta i år. Jungfrulinet lyser blått, smörbollarna har snart gjort sitt och nu kommer Jungfru Marie nycklar.

 

Så som sagt upptäck mitt smultronställe Ni också

skriver

Gunborg den 7 juni 2014

(jag hörde rosenfinken också, man kan ju både se och höra samtidigt)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA