Lars-Ove Nilsson tolkar våren…

Det ena ger det andra brukar man säga. Först fick jag några bilder från Hans, så kom det några från Erika och så hälsningen från Täby.

Så jag frågade min fågelvän Lars-Ove om han inte också kunde tolka våren.

Lars-Ove skriver

Varför inte ta med “din uggla” i så fall. Det här är kattugglehonan som häckar i Hanken. Den är intressant för det är uggla n:r 4000, dvs vi hade ringmärkt 3999 ugglor innan vi märkte denna. Och den andra bilden är ett riktigt fynd. En dödbuskmus. Den är inte känd förut från denna delen av Sverige. Men vi hittade den i en uggleholk norr om Tived. Att det är en buskmus ser man bl.a. på det mörka bandet på ryggen. Den sover vintersömn och hade nog nyligen vaknat men kanske inte räknat med att den då skulle sluta som ugglemat.

Jag tror inte att jag behöver presentera Lars-Ove närmare, han är känd för sitt intresse för ringmärkning av ugglor och även småfåglar ibland.

Gunborg

Bild 16 Kattuggla Bild 17