Februaridag i Hanken

Februaridag i Hanken

För 1 år sedan konstaterade jag att det varit tunt med Observationer år 2016. Då skrev jag lite om min hundpromenad en februaridag i Hanken 2017.

Jag kan konstatera detsamma nu när jag ser tillbaka på året 2017.

Så jag börjar med en hundpromenad idag också och hoppas på att få in lite mer observationer under året som kommer.

Tisdagen den 13 februari – Fettisdagen – är det lugnt, 0 grader och den bleka vintersolen är framme. Lite nysnö har kommit under natten. Perfekt vinterväder för mig även om det är lite halt.

Vi har fått ett nytt villaområde här, Äspenäset. Där växer det ena huset efter det andra upp. Det bästa med området är den promenadstig som numera finns utmed Vättern och där går jag mestadels mina hundpromenader. Om man går ”hela rundan”, d.v.s ända till Q8 så blir det ungefär 5000 steg. Går man då två gånger om dagen har man gjort sina 10000 steg.

Men min lilla hund och jag räknar inga steg. Vi kollar efter fåglar och andra vårtecken och nosar lite vad det varit för andra hundar här.

Idag var det ganska tomt, vi såg bara tre fiskmåsar.

Det ligger lite is i vikarna, annars är Vättern helt isfri här längs den långa badstranden som sträcker sig hela vägen från den nya marinan till den gamla båthamnen i Hanken.

Även om det är för tidigt för tussilagoknoppar, så kan man ändå känna det där speciella i luften,   som gör att man känner att våren inte är långt borta.

 

Den bleka vintersolen är framme. Om du klickar på bilden kanske du kan ana fästningen i bakgrunden men även de nya höghusen vi har fått. Gammalt och nytt.

Det ligger bara lite is i viken…

Här ser du nya båthamnen…

Spårsnö…

Gamla båthamnen

Bara tre fiskmåsar idag, ser du en av dem?

För större bild, klicka…

Hanken 13 februari 2017

Gunborg Lundkvist